Fönsterisolering för att spara energi

Med stigande energipriser har isolerande fönster blivit mer eftertraktat i hem. De är idealiska eftersom de estetiskt integreras bättre i miljön.

I andra länder, som England eller USA, är vertikala skjutfönster vanliga, som namnet antyder, glider de uppåt eller nedåt.

Å andra sidan är deras underhåll ganska enkelt eftersom de inte har komplicerade gångjärn eller förslutningar och eftersom de är ganska släta ytor rengörs de mycket lätt.

Det bästa sättet att isolera glidfönster

Energifönster Isolering är viktigt, inte bara för att förhindra att kylan tränger in på vintern, men det kommer att innebära betydande energibesparingar och det kommer att visas på räkningen.

Det finns olika sätt att isolera ett fönster och nedan kommer vi att förklara några enkla åtgärder som kan tillämpas:

Väderremsa för fönster

Det är en av de viktigaste åtgärderna och en av de enklaste att tillämpa. En väderremsa är en tätande tejp som placeras på fönsterkarmen, på detta sätt är det mer tättslutande när du stänger förslutningen.

Du kan hitta väderremsor av olika material, såsom skum som håller i upp till 5 år och tjänar till håligheter från 1 till 5 mm. Det finns också gummiblandningar som passar bäst för medelstora till stora håligheter och kan hålla i upp till 8 år. Och de silikon anses vara de som förbättrar värmeisoleringen och kan hålla i upp till 15 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *